BOODSCHAPPENLIJST
RECEPT VOOR 4 PERSONEN
- 4x kabeljauw filet met vel
- 100gr roomboter
- dragontakjes
- 1 citroen
- 1 potje kappertjes
- 500gr rosevalaardappel
- 1 bosje groene asperge
- 2 granny smith appels
- 1 dl appelsap
- peper
- zout
- olijfolie
- witte asperges voor kookvocht (als men het voorgerecht ook maakt dan is dit niet nodig)
HANDLEIDING
KABELJAUW, met gebakken groene asperges, granny smith appel, rosevalaardappeltjes en jus van asperge
GROENE ASPERGES
- Snijd 1cm van de onderkant af en schil ongeveer 2cm van de onderkant af
- Snijd vervolgens in kleine stukjes
ROSENVALAARDAPPELTJES
- Was de aardappels
- kook de aardappels met takjes dragon en citroenrasp gaar
- Water afgieten en laat de aardappels afkoelen
JUS VAN ASPERGE
- Aspergevocht inkoken
- Als deze is ingekookt van het vuur halen en koude boter toevoegen
- Goed opschuimen met een staafmixer en op smaak brengen met peper en zout
let op bij het opwarmen om te dresseren mag het niet koken
gebruik het vocht van de witte asperges van het voorgerecht , zoniet dan een extra portie witte asperges afkoken en deze als bijgerecht gebruiken.
GRANNY SMITH APPEL
- Snijd de appel in blokjes en marineer dit met appelsap
Als je het voorgerecht hebt gemaakt kan je het overige van de appels hiervoor gebruiken
KABELJAUW
oven voorverwarmen op 130graden
- Bak de kabeljauw op de huid in een hete pan met olie
- Doe dit tot het vel krokant is
- heel kort omdraaien
- Op een plaatje leggen en in een hete lucht oven van 130 graden voor ongeveer 6 a 7 min
ROSENVAL
- in vieren snijden
- opwarmen met een beetje jus van asperge
- op smaak brengen met peper en zout
GROENE ASPERGES
- bak de asperges met de kappertjes voor ongeveer 6 min
DRESSEREN
- Doe alle ingrediënten mooi op een bord , schenk de jus van asperges erover en dresseer af met olijfolie.
breng naar wens verder op smaak met peper en zout
EET SMAKELIJK